projektinmating

Projektnamn
Energiakademin -pilot 2
Projektkategori
Arbets- och Näringslivet
Projektstart
01.01.2015
Projektslut
31.12.2015
Målgrupp
Projektet riktar sig till exportföretagen och deras underleverantörer i Vasaregionen samt studerande vid Yrkesakademin i Österbotten.
Beskrivning

Energiakademin – pilot 2 är ett delprojekt i ett landsomfattande utvecklingsprogram och nätverk bestående av utbildningsanordnare inom den grundläggande yrkesutbildningen. Den övergripande gemensamma målsättningen är att skapa nya, bestående samarbetsmodeller mellan yrkesutbildare och exportindustrin i Finland för att säkra tillgången på kompetent arbetskraft.

I Vasaregionen finns Norden ledande koncentration av energiteknologi med över 10 000 anställda. Över 70 % av företagens produktion och tjänster exporteras. Av Finlands totala energiteknologiexport kommer knappt 30 % från regionens företag.

Genom Energiakademi – pilot 2 fortsätter Yrkesakademin det arbete som utförts i programmets första skede att tillsammans med energiklustrets företag utveckla arbetet med flexibla lärstigar och samarbetsmodeller inom energiteknik.

Kontaktperson
Björn Brännbacka, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn 044 750 3294
Partners
Finansiär
Projektet finansieras av Utbildningsstyrelsen med 75 % av totalkostnaderna. Utbildningsanordnarna står för den resterande 25 % av finansieringen.
Status
Relaterade projekt
Bilagor
  • UBS

Yrkesakademin i Österbotten | 2019