projektinmating

Projektnamn
Bästa möjliga handledning
Projektkategori
YA! och pedagogiken
Projektstart
02.06.2015
Projektslut
29.12.2016
Målgrupp
Den stora målgruppen består av lärare, ansvarige handledare, speciallärare, stöd och handledningspersonal samt skolans ledning och utvecklingspersonal. Den mindre målgruppen består av studerande, studerandeförenings- och tutoraktiva.
Beskrivning

Projektets målsättning är att

  1. Uppdatera handledningsplanen så att den motsvarar de krav, behov och den kvalitet som eftersträvas i och med den nya studerandevårdslagen och ibruktagandet av de reviderade examensgrunderna och utgående från UBSs kriterier för god handledning. Målet är att stöda åtgärder för att stärka genomströmningen och minska avbrottsprocenten inom våra skolor. Ett speciellt målområde i detta är studerandes delaktighet i form av studerandeförenings- och tutorverksamhet.
  2. Klargöra skillnaderna mellan handledning och studiehandledning genom att göra upp arbetsbeskrivningar och -modeller för de olika involverade parterna, utbilda personalen i användningen av dessa modeller.
Kontaktperson
Harriet Bystedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Partners
Projektet är ett samprojekt. Som koordinator fungerar Optima och som samarbetsparter Kaustisen evankelinen opisto, Sedu, Kpedu och VAO
Finansiär
Utbildningsstyrelsen
Status
Relaterade projekt
Bilagor
  • UBS

Yrkesakademin i Österbotten | 2019