projektinmating

Projektnamn
YrkesKompetens 2016
Projektkategori
Arbets- och Näringslivet
Projektstart
02.06.2015
Projektslut
31.12.2016
Målgrupp
Projektets målgrupp utgörs av lärare, stöd- och handledningspersonal, pedagogisk utvecklingspersonal, skolans ledning, studerande (både nuvarande och blivande), arbets- och näringslivet.
Beskrivning

Projektets mål är att

  • Utveckla lärande-, undervisnings- och handledningsprocesserna samt att öka personalens kunnande om kompetensbaserad yrkesutbildning; öka personalens involverande i processerna vilket innebär att vi kommer att jobba med handledning av lärarna, nya lärarrollen och läroplanerna enligt Tutke2-processen
  • Utveckla moderna inlärningssätt som stöder flexibla lösningar genom att utgå från arbets- och näringslivets kompetenser och tillsammans med dem förverkliga kvalitativa inlärningsperioder ute på arbetsplatserna där inlärning i arbetet och yrkesprov ingår.
  • Lära oss att identifiera och erkänna redan existerande kunnande för att effektivera utbildningen processer kring erkännande av kunnande.
  • Uppdatera processer, handlednings- och informationsmaterial genom att utveckla informationspaket gällande kompetensbaserad yrkesutbildning, arrangera tematräffar och jippon tillsammans med studerande och lärare där arbetsplatser, lärare och studerande möts.
Kontaktperson
Harriet Bystedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Partners
Optima, Folkhälsan Utbildning, Point College, Axxell, Inveon och Prakticum
Finansiär
Utbildningsstyrelsen
Status
Relaterade projekt
Bilagor
  • UBS

Yrkesakademin i Österbotten | 2019