projektinmating

Projektnamn
Rätt yrke - Från frö till planta
Projektkategori
YA! och pedagogiken
Projektstart
12.06.2012
Projektslut
31.12.2015
Målgrupp
Blivande studerande, studerande, hemmet, elev- och studiehandledare samt övriga intresserade
Beskrivning

Projektet bidrar till effektiviseringen av genomströmningen inom den grundläggande yrkesutbildningen genom att producera informativa filmer om olika yrken. Blivande studerande, studerande, hemmet, elev- och studiehandledare samt övriga intresserade skall få en realistisk bild av vad en viss yrkesutbildning ger för möjligheter på arbetsmarknaden och vilka möjligheter det finns för vidareutbildning då man har en viss examen.

Projektet producerar ärliga, rättvisa och neutrala filmer om vad studeranden inom olika utbildningar kan ha för framtid på arbetsmarknaden och hur en typisk arbetssituation kan se ut. Filmerna sprids via www.yrken.substans.fi och samarbetsparternas egna hemsidor.

Tittaren har även möjlighet att dela filmen vidare. Förutom möjlighet att ställa frågor skall också finnas länkar till de utbildningsanordnare som erbjuder examen samt tilläggsinformation om t.ex. lön, fortbildningsmöjligheter osv.

Detta är ett fortsättningsprojekt. De första filmerna producerades inom projektet Ett yrke som administrerades av Optima.

Kontaktperson
Harriet Bystedt, 050 336 82 80, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Partners
Prakticum (koordinator) Axxell, Inveon, Optima
Finansiär
UBS
Status
Relaterade projekt
Bilagor
  • UBS

Yrkesakademin i Österbotten | 2019