projektinmating

Projektnamn
Närodlat och kvalitet
Projektkategori
Arbets- och Näringslivet
Projektstart
01.04.2008
Projektslut
30.03.2013
Målgrupp
Konsumenterna, jordbrukare och växthusodlare, förädlare och förpackare inom livsmedelsindustrin samt inköpare och offentliga sektorns matbespisning, t.ex storkökspersonal, inköpare.
Beskrivning

Målet med projektet är att väcka ett större intresse för råvaror producerade i Österbotten och att öka utbudet på regionala råvaror och livsmedel. Att använda sig av närodlade livsmedel har positiv effekt på både ekonomin och sysselsättningen i regionen.

De inhemska livsmedlens konkurrenskraft på marknaden ökas genom att utveckla kostnadseffektiva logistiska alternativ och ta fram information om ren och etisk jordbruksproduktion.

Verksamheten utgår från det som gjordes inom projektet Regionproducerad mat i österbottniska storkök under 2004-2007.

Kontaktperson
Kristina Linde, 050 572 41 53, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Partners
Österbottens svenska producentförbund r.f. och Folkhälsan
Finansiär
EJFLU / ELY
Aktivt
Relaterade projekt
Bilagor
  • EJFLU

Yrkesakademin i Österbotten | 2019